Ana Sayfa Hesabınız Yazı Ekleyin FAN ART FRP - RPG
J.R.R.Tolkien Kitaplar Galeri Biz Kimiz
Üye ol Üye girişi
Yazı aramak istediğiniz
Sitede 153 ziyaretçi, 0 kullanıcı var.
Oturum Aç
Takma isim

Parola

Henüz bir hesabınız yok mu? Yeni bir tane yaratabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yöneticisi, yorum yönetimi ve kendi adınızla yazı girişi gibi imkanlardan faydalanabileceksiniz.

Seçenekler
· Ana Sayfa
· Yazı Gönderin
· İstatistikler
· Bizi Tanıtın
· Forum
· Yükle
· En iyiler
· Linkler
· Hesabınız

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ

J.R.R.Tolkien
Hayatı, eserleri, kronoloji, röportaj, resimler...

Kitaplar
Özetler, kapak örnekleri, incelemeler...

Resim Galerisi
Sanatçılara göre sınıflandırılmış 100'lerce resim...




Önceki Yazılar
Mart 21, 2013 - 08:08:57
· Kızıl Yolculuk (1)

Kasım 07, 2012 - 16:17:32
· Bitmemiş Öyküler Çıktı (10)

Kasım 07, 2012 - 16:00:58
· Rohan ve Türk Benzerliği Üzerine (0)

Kasım 07, 2012 - 15:56:46
· Hobbit Fragmanları (0)

Aralık 21, 2011 - 08:18:56
· Hobbit Trailer (0)

Ekim 10, 2011 - 10:09:41
· Orta Dünya Tarihi: Kayıp Yol ve Diğer Yazılar (2) (0)

Haziran 13, 2011 - 10:37:47
· Orta Dünya Tarihi: Kayıp Yol ve Diğer Yazılar (1) (5)

Haziran 13, 2011 - 10:34:53
· Hobbit Vizyon Tarihleri ve Isimleri Açıklandı! (0)

Haziran 13, 2011 - 10:18:39
· Oyun Fikirleri (2)

Aralık 03, 2010 - 08:08:20
· BBC Tolkien röportajı (0)

Kasım 22, 2010 - 11:15:26
· The Hobbit icin Gazete Ilani (2)

Ekim 22, 2010 - 11:31:19
· Hobbit oyuncuları (10)

Ekim 13, 2010 - 09:27:41
· Yüzüklerin Efendisi'nin Sırrı Ne? (2)

Haziran 02, 2010 - 07:54:36
· HOBBİT TEHLİKEDE (4)

Nisan 06, 2010 - 09:13:39
· Muhiddin-i Arabi'nin Eserleriyle Lotr ve Silmirallion'a Bakın (5)

Nisan 06, 2010 - 09:13:33
· Gölgelerin İçinden (0)

Ocak 19, 2010 - 08:58:13
· Born of Hope. LOTR Fan Filmi (11)

Ocak 08, 2010 - 15:45:13
· Hobbit'le İlgili Bazı Sorular (0)

Ocak 08, 2010 - 15:44:59
· Mucizeler Savaşı (6)

Ocak 08, 2010 - 15:44:38
· LOTR Filmlerindeki Sinir Bozucu Sahneler (18)


Eski Yazılar

LOTR: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL)
Yayınlanma tarihi Haziran 24, 2002 - 10:38:50 Gönderen ringmaster

> GENEL / Yüzüklerin Efendisi Taniquetil göndermiş "Lothlórien'e geleli bir mevsim geçmişti, belki de daha uzun bir süre. Bu diyarda hiç bir yaprak çimlerin üsrüne düşmezken, en zor şeydi zamanı takip etmek. Rüzgarın yapraklar üzerinde şarkı söylediği serin bir bahçede oturuyordum. Aklımdan neler geçmiyordu ki... Gizlenmiş, kaybolmamış; unutulmuş ama hiç solmamış, yeşil giysisini hiç çıkarmayan zamanın ötesindeki bu ülkedeki sırrın Hanım'da olduğunu biliyordum. Bir yandan da zarif Hanım'ın Kutlu Diyar'dan Beri Topraklar uzanan hikayesini dinleme isteği içimde büyüyordu. Gözlerim yavaş yavaş buğulanmaya başlamıştı ki, niphrediller üzerinde soluk bir gölge gördüm.

"Yaşamım uzundur, Valinor'dan Altın Orman'a gelene kadar nice olaylar gördüm.Kimisi gizli tutulur ki hala yüreğimde ağrısı vardır, kimisi neşenin sesidir şarkı olarak dillerde dolanır" Birden duydum huzurlu sesini, düşüncelerimi okumasının şaşkınlığındaydım. Yıldız yakıcısı Varda'nın hayal ettiğim sureti Noldor soyunun en güzeli Galadriel'in yüzüne yansımıştı sanki. Noldor soyluları arasındaki tek kadındı, çok güzeldi; Laurelin saçına altın yağmurlar akıtmış, Telperion çiçeklerinden damlattığı gümüş ışıklı çiylerle yüzünü aydınlatmış gibi parıldıyordu. Çoktan hayallere dalmış olsam da başımı kaldırarak Hanım'ı dinlemeye koyuldum.



"Gölge,onları kin ve nefretiyle zehirleyene dek Ağaçlar'ın aydınlığında yaşardık. Ağaçlar karardıktan sonra Silmarillerin yaratıcısı Fëanor yıkıcı olduğu kadar gururlu bir konuşma yaptı. Cuiviénen'in suyunun üzerine yansıyan yıldızlardan, özgürce dolaşabileceğimiz topraklardan bahsetti ve Morgoth'a karşı korkunç bir intikam yemini etti. Sözcükleri her zamanki gibi ikna edici gücüyle kalbimize işledi. Orta Dünya hakkında söyledikleri kalbimdekilerle aynıydı. Orada büyük bir cesaretle dikildim; gitmek arzusu içimde bir ateş gibi büyüse de yemine ortak olmadım. Amacım silmarilleri almak için ümitsiz bir savaşa girmekten öte yönetebileceğim bir krallık kurmaktı. Yolculuk umduğumdan daha elem vericiydi. Alqualonde'de kılıçlar çekildi ve gemileri uğruna akrabalarımın katledilişini görmek zorunda kaldım. Gemiler alınmışsa da kin ve nefret üstün geldi. Fëanor kendisininki hariç bütün gemileri bir gecede alevlere boğdu.

"Orta Dünya'ya dönmek için artık tek yol Helcaraxë'den geçiyordu. Noldor'u Finrod ile birlikte yöneterek, içimizde henüz taze olan ateş ile Gıcırdayan Buz'un soğuğuna katlandık. O yolu düşünmek bile hala korkutur beni; uzun geceler boyu duyduğumuz tek ses buz dağlarının birbirine çarparken çıkardıkları ürkütücü sesin yankılarıydı. Soğuk ise kılıçlarımızdan daha keskindi tenimize değerken."

"Büyük yolculuğumuzun sonuna gelmiştik ama Mandos'un hükmü üzerimizde uzanıyordu. Bizler hakketmediğimiz halde akraba katilleri adını taşımıştık oysa ki katkıda bulunmadığımız bir kötülüğün tuzağına düşmüştük ve bunu acı bir biçimde de ödemiştik."

Hanım'ın sesi artık çok uzaktan geliordu. Üzerinde biriken yılların, uzun bir uykudan uyanan kederinin ağırlığı gözlerinden okunabiliyordu. Ben kendimi Hanım'ın hikayesinde buldum, anlattıkları zihnimde belirdi. Kızıl alevler arkasından uzanan sonsuz bir beyazlık,fırtınalar arasında havaya kalkan bir el ve Ay gökyüzünde ilk kez yükselirken üflenen boruların yankısı.
"Orta Dünya'ya döndükten bir süre sonra akrabam Doriath kralı Thingol'ün yanına yerleştim. Maia Melian ile sık sık eski günleri ve Valinor'u anardık." Galadriel hafif bir kahkaha attı ve sözlerini sürdürdü. "Uzunca zaman Doriath'da yaşadım ve Celeborn ile evlendim.
"Huzurlu geçen yılların ardından insanların zaafı dünyanın şeklini değiştirdi, Kadim Batı sonsuza dek ölümlülere kapandı. Hala Eldar'ın bildiği bir Doğru Yol vardı elbet ve değişimin ardından pek çok elf Orta Dünya'ya veda etti. Bir kısmımız üzerinde uzun süre acılar çektiğimiz Beri Toprakları henüz terk etmeye isteksizdik. Cirdan son gemi ayrılana dek Gri Limanlar'a yerleşti. Celeborn ve ben Dumanlı Dağlar'ın doğusuna geçerek kendi krallığımızı kurduk. Gil-Galad ve yarı-elf Elrond'da kalmayı seçenlerdendi ve Eriador'a yerleştiler.

"Söylendiğine göre ilk gölge hissedilmeye başlanırken limanlara yanaşan bir gemi ile istariler bu dünyaya ayak bastı. Batı'nın efendileri tarafından Doğu toprakları korumak üzere gelmişlerdi ve özgür halkları kötü güce karşı birleştirdiler. Gölge'nin kudretinin büyüdüğünü fark ettiğimde bilgeleri çağırarak Ak Divan'ı ilk kez ben topladım. Divan'a Mithrandir, Curunír, Elrond ve Eldar efendileri katıldı. Gönlümde Divan'ın başkanının Mithrandir olması vardı ama o bunu reddetti ve başkan Curunír seçildi. Planlarım bozuldu, o bizi hep oyaladı, içimdeki şüphe giderek büyüdü ama sessiz kaldım, güvensizliğim sonucunu bir süre sonra gösterdi.

"İşte artık ayrılık vakti yaklaşıyor. Kısa bir süre sonra Lothlorién solacak, belki de son baharını görüyorsunuz Altın Orman'ın. Eldar da yavaş yavaş soluyor ve yolculuk yakın bir zamanda."

***

Geçekten de gelmişti yolculuk vakti. O serin bahçede anlatılanlar aklımdan hiç silinmemişti. Lothlorién'den, çiçeklerin ülkesinden ayrılmadan önce son bir kez dönüp bakmak istedim geriye ama yapamadım. O son bakış aklımdan hiç silinmezdi, oysa ben baharı hatırlamak, tomurcuklarından bir sabah mis kokular yayararak açan çiçekleri anmak istiyordum; arkamı dönüp giderken rüzgarın ani esintisiyle salınarak yere düşen altın yaprakları değil. Limanlara varana neşeli şarkılar söylesek de içimde bir hüzün hakimdi. Şarkılarımızın sesini kimse duymadı, bizi kimse görmedi; ağaçların arkasında bir ışık parladı yabanda dolananlar için.

Limanlarda beyaz bir gemi bekliyordu. Bir akşam üstü veda ettik Orta Dünya'ya. Yelkenler açıldı, esen rüzgarla birlikte gemi denizde ilerlemeye başladı. Galadriel ise son bir kez elini havaya kaldırdı. Yüzükten son kez beyaz bir ışık çaktı sabahı hatırlatırcasına; Orta Dünya'da son kez parladı sabah zerafetinin ışığı ve ardından çöktü akşam karanlığı engin toprakların üzerine.

küçük bir özür: Yazımı yazmam bayağı uzun sürdü beklettiğim için hepinizden çok çok özür dilerim ama gerçekten zordu en sevdiğim karakterin yaşam öyküsünü birinci kişinin ağzından anlatmak.
axana bana kızacak tasvir az diye ama binlerce yılı tasvirlemeye kalksam çok karışırdı,ilk kısımdaki düzeltmelerin için sana teşekkür axa ve sircadogan'a da Elbereth fikri için teşekkürler :) "

 
Oturum Aç
Takma isim

Parola

Henüz bir hesabınız yok mu? Yeni bir tane yaratabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yöneticisi, yorum yönetimi ve kendi adınızla yazı girişi gibi imkanlardan faydalanabileceksiniz.

İlgili Linkler
· > GENEL / Yüzüklerin Efendisi Hakkında
· Yayınlayan Editör: ringmaster
· Ana Sayfa


> GENEL / Yüzüklerin Efendisi Hakkında en çok okunan :
Yüzüklerin Efendisi'nin Sırrı Ne?


Yazıcı Dostu Sayfa  Bu Yazıyı bir Arkadaşınıza Gönderin

"LOTR: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL)" | Oturum Aç/Yeni Hesap Yarat | 30 yorum
Puan
Yorumlar gönderene aittir. İçeriğinden hiçbir şekilde site ve site yönetimi sorumlu tutulamaz.
Re: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL) (Puan: 1)
Gönderen Gondorian_Flame Tarih: Haziran 24, 2002 - 14:24:03
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Bir kez daha tebrikler Taniquetil,
tasvirlerin miktarı az mı yada diğerleri ne düşünür bilemem ancak bence bu yazıdaki tasvirler muhteşem. Önceki yazında güzeldi ama buradaki tasvirler gerçekten süper,"Yıldız yakıcısı Varda'nın hayal ettiğim sureti Noldor soyunun en güzeli Galadriel'in yüzüne yansımıştı sanki", ve "Laurelin saçına altın yağmurlar akıtmış, Telperion çiçeklerinden damlattığı gümüş ışıklı çiylerle yüzünü aydınlatmış gibi parıldıyordu"
bunlar en beğendiklerim ve çok ustaca. Ayrıca Galadriel'in kendi konuşmaları da onun bilgeligini ve zarafetini yansıtır nitelikte olmuş, ne desem az olacakmış gibi geliyor....


[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

Re: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL) (Puan: 1)
Gönderen axana (axana@mynet.com) Tarih: Haziran 24, 2002 - 21:02:09
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
sen manyak mısın ya bi de kızcakmışım! sanki benim yazılarda bundan daha çok tasvir var. bi kere senin tasvir yapma yeteneğini nasıl yabana atarım? Bizim F(e)rami(r) layık olduğu ilgiyi göstermemiş olsa da son komp.daki şu feanordan esintiler baya iyiydi bikere. seninki hepsinden daha iyiydi bence. bu arada çok yaratıcı bir yazı olmuş. o kadar boş oturdun yaramış yani ilham perilerini harekete geçirmişsin.
bu yazıdaki favorimi bilion zaten:" Gizlenmiş, kaybolmamış; unutulmuş ama hiç solmamış, yeşil giysisini hiç çıkarmayan zamanın ötesindeki bu ülkedeki sırrın Hanım'da olduğunu biliyordum."hadi sonra görüşürüz;P :)


[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

Sözcükler Yeter mi? (Puan: 1)
Gönderen Dumbledore Tarih: Haziran 25, 2002 - 20:53:25
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Tebrikler arkadaş, yazın çok başarılı.Ne Akşam Yıldızı, ne de Luthien, Arda da hiç bir hanım Galadriel kadar güzel,hırslı, soylu ve bilge olmamıştır.Teşekkürler


[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

Soylu Hanım'ı anlatan soylu yazı (Puan: 1)
Gönderen Angelic Tarih: Haziran 26, 2002 - 08:48:02
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Ellerine sağlık Taniquetil,
Tanımlamaların, yazı stilin harika olmuş. Zaten akıcılığa söz söylemiyorum. Okuyan herkes aynı fikirde olacaktır. Yazın beklediğine değilen bir yazı.

Hayal edilemeyecek kadar güzel ve soylu bir bilgenin ağzından yazmak ne kadar zor, az çok tahmin edebiliyorum. Bunu yapmanın cesaret işi olduğunu da. Üstelik en çok acı vereni yazmak da öyle. Orman elflerinin asil hanımı'nın yaşadığı zaman boyunca asla unutamayacağı, gönlüne saklamasının bile acı vereceği o hazin savaşı, kelimelere dökmek de öyle. Okurken bile yok yere yapılan savaşlar, kavgalar gözümün önüne geliyor. Yaşanılmamış zamanlarda da aynı durum, şimdi yaşanılan zamanda da. Hele sevdiği, kendi yarattığı ülkesinden, halkından ayrılması. Eminim ki yazdığında yüreğinde bu acının her zerresini hissetmişsindir. Okurken ben hissettim. Çok zor. Biz kendi ailemizden bile ayrılırken neler hissediyoruz. Ne zorluklar çekiyoruz. Hanım ise bilinmeyene doğru gidiyor. Acısı ve halkı yüreğini kaplarken... çok çok güç bir durum bu. Hüzün ve elem, haksız yere konulan isimler, yanlış tanımlar. Sadece yanındakilere anlatabileceğin, hatta onu dahi yapamayacağın nice sözler.... Tarif edemiyorum. Daha fazla yazarsam atacaksınız beni.
Sevgiyle kal ve barışla.

____________________
"Biz birarada olduğumuz sürece yüzük kardeşliği dağılmayacak, Aragorn"





[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

Re: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL) (Puan: 1)
Gönderen Cirdan_ Tarih: Haziran 26, 2002 - 22:25:54
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
Herşeyden önce bizi bir an için Galadriel gibi hissettirdiğin için çok saol.Bu yazı gerekliydi mutlaka çünkü yılların hanımının birçok düşünceyle geldiği Orta Dünyadan ayrılışı şüphesiz en hüzünlü öykülerden biridir ve bunuda güzel işlemişssin. Güzel olaylardan biride Galadriel'in GriElf prensi Celeborn ile evlenmesidir,oda güçlü biridir onunla ilgilide bir yazı yazılmalı bence ,
sevgiyle kalın...


[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

Re: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL) (Puan: 1)
Gönderen axana (axana@mynet.com) Tarih: Haziran 28, 2002 - 15:47:47
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)
SESİMİ DUYAN WAR Dİ Mİ? HANİ YUKARIYA YAZDIM LASTO BETH NİN DİE (YANLIŞ MI YAZDIM Kİ)

CiRDaN TaNİqUeTiL VE ANgELiC görmediyseniz yani........................


[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

Re: Parlayan Çelenklerle Taçlanmış Kız (GALADRIEL) (Puan: 1)
Gönderen arelle Tarih: Temmuz 03, 2002 - 15:01:56
(Kullanıcı Bilgisi | Mesaj Gönder)

Gerçekten Galadriel'le konuşmadığına inanmak zor. Galadriel'in konuşmalarına kulak misafiri oldum sanki. Çok güzel, akıcı bir yazı olmuş. Galadriel'in zerafetine yakışacak bir yazı. Galadriel hakkında yazı yazmak çok zor gelir bana. Çünkü ben onun Luthien'le beraber Orta Dünya üzerindeki en zarif hanım olduğunu düşünürüm. Diğer yazılarını merakla bekliyoruz.


"Limanlarda beyaz bir gemi bekliyordu. Bir akşam üstü veda ettik Orta Dünya'ya. Yelkenler açıldı, esen rüzgarla birlikte gemi denizde ilerlemeye başladı. Galadriel ise son bir kez elini havaya kaldırdı. Yüzükten son kez beyaz bir ışık çaktı sabahı hatırlatırcasına; Orta Dünya'da son kez parladı sabah zerafetinin ışığı ve ardından çöktü akşam karanlığı engin toprakların üzerine. " Orta Dünya'nın kaderi hep karanlık mı?



[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

MUHTEŞEM (Puan: 0)
Gönderen Anonim Tarih: Temmuz 12, 2002 - 12:18:22
özür dilerim Taniquetil bu yazıya yorum yazmakta geciktim.ama inan benim suçum değil. tatile çıkmıştım ve bu siteye girebilecek tek bir bilgisayar bulamadım. şu an yazımı iğrenç bir internet kafeden yazıyorum. tatilim berbat geçiyor ve son iki hafta içinde yüzümü güldürmeyi becerebilen tek şey bu yazı oldu. tebrikler! benim kadar koyu bir galadriel hayranını bile memnun edebilecek bir yazı. galadrielin ünlü güç dalgasını bu yazıda hissettim
sir cadogan:)))))))))))))


[ Anonim kullanıcı iseniz, lütfen kayıt olun ]

  • Re: MUHTEŞEM Gönderen Taniquetil Tarih: Kasım 22, 2002 - 23:33:28
Bu site filmin, kitapların, veya yazarın resmi sitesi değildir.Tamamen Türk yüzük dostları tarafından hazırlanan konu odaklı bilgi, haber, düşünce ve materyal paylaşımını amaçlayan bir fan sitesidir.
Sayfada yer alanlar ancak izin alınarak ve kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Lord of The Rings - Turkish Fan Site
yuzuklerinefendisi.com / 2001 - 2012